Blog en nieuws

Lees alle verhalen van kandidaten en opdrachtgevers binnen de bouw en techniek

Onze consultants spreken dagelijks kandidaten en opdrachtgevers, zij zijn op de hoogte van verandering binnen de bouw en techniek en van de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Zij delen graag hun kennis en inzichten met jou. Heb je vragen? Neem gerust contact op!

Werkplezier in de bouw en techniek: sleutel tot duurzame samenwerkingen

Werkplezier is een belangrijke factor voor zowel persoonlijke tevredenheid als bedrijfssucces. In de dynamische sectoren bouw en techniek speelt werkplezier een grote rol in het bevorderen van productiviteit, innovatie en duurzaamheid.

De verwerping van de anti-discriminatiewet in de Eerste Kamer

Onlangs verwierp de Eerste Kamer een wetsvoorstel dat gericht was op het tegengaan van discriminatie tijdens het sollicitatieproces. Lees hier kort hoe dit kwam en onze tips om je verantwoordelijkheid te nemen op dit vlak. 

Ontdek jouw ideale baan in de installatietechniek met SEQ.

Ben je gepassioneerd door installatietechniek en zoek je naar uitdagende kansen in deze dynamische sector? Bij SEQ zijn we toegewijd aan het vinden van de perfecte match voor jou! Wij vertellen je graag meer over de mooie mogelijkheden binnen deze branche. 

De meerwaarde van assessments in de detacheringswereld

De wereld van detachering is door de krappe arbeidsmarkt flink veranderd. Bij SEQ. zetten wij ons in voor duurzame samenwerkingen. Één van de tools die we hiervoor gebruiken zijn assessments. Lees hier Ruben zijn visie en waarom hij vindt dat dit zo veel meerwaarde biedt. 

De rol van de uitvoerder in de bouw

In de dynamische wereld van de bouw en techniek is de rol van een uitvoerder van hele grote waarde. Geen dag is hetzelfde en je bent dé schakel tussen stakeholders. We vertellen je er alles over in de deze blog! 

Feedback geven op de werkvloer, een visie

Benieuwd naar hoe je feedback kunt geven en ontvangen op de werkvloer? In onze blog delen we inzichten over verschillende benaderingen van feedback, het belang van open communicatie, en praktische tips voor een constructieve feedbackcultuur.

Maak kennis met Fieldmanager Melanie

Bij SEQ. vinden we het persoonlijke aspect enorm belangrijk! Dit houdt dan ook niet op zodra wij een professional plaatsen. Onze Fielmanager Melanie blijft contact houden en ondersteunen waar nodig.

Wat is de meerwaarde van open solliciteren?

Vandaag gaan we het hebben over iets dat vaak over het hoofd wordt gezien: open solliciteren. Wat is het en waarom zou je het overwegen? Laten we duiken in de wereld van open sollicitaties en zien waarom het de moeite waard is!

De veranderende dynamiek in de bouw

De veranderende dynamiek in de bouw

In de afgelopen jaren zien we een opvallende trend: een aanzienlijk aantal ondernemers in de bouw, heeft besloten hun bedrijven te sluiten. Wat drijft deze trend en wat voor impact heeft dit op de bouwsector?

Goed werkgeverschap in de bouw en techniek

Goed werkgeverschap in de bouw en techniek

Bij SEQ geloven we in vooruitgang en het nemen van die volgende stap in je carrière! Als werkgever in de bouw en techniek heb je het vermogen om goed werkgeverschap te realiseren in de bouw- en technische sector.

De Impact van AI op Sollicitatiebrieven en het Wervingsproces

Jochem vond het hoog tijd dat we een scherp en eerlijk gesprek te voeren over de waarde van sollicitatiebrieven en cv's in de wereld van AI-ondersteunde arbeidsbemiddeling. Lees meer over de gedachte die hij erover heeft, de valkuilen en hoe ermee om te gaan.

Het belang van persoonlijke ontwikkeling in de bouw en techniek

Bij SEQ zijn we elke dag gepassioneerd bezig met het matchen van professionals in de bouw en techniek met hun droombanen. We geloven sterk in de kracht van persoonlijke ontwikkeling en groei, en we willen graag met jullie delen waarom dit zo essentieel is voor jullie carrièresucces.

De belangrijkste vaardigheden voor een calculator in de bouw

De belangrijkste vaardigheden voor een calculator in de bouw

In de altijd veranderende wereld van de bouw en techniek is het van belang om toptalent aan boord te halen voor het succes van je organisatie op de lange termijn. Een sleutelrol in dit vakgebied is die van calculator. We vertellen je er meer over. 

SEQ.: de partner in het behouden van personeel in de bouw en techniek

SEQ.: de partner in het behouden van personeel in de bouw en techniek

Het behouden van personeel in de bouw- en technische sector is een voortdurende uitdaging die de nodige aandacht vereist. Wat maakt nou dat het behouden van personeel zo moeilijk is? En waarom is het zo belangrijk? We vertellen je graag meer!

Duurzaam Bouwen: een gezonde benadering voor een groenere toekomst

Duurzaam Bouwen: een gezonde benadering voor een groenere toekomst

Duurzaam bouwen is een term die steeds vaker opduikt in de bouwsector, en terecht! Doordat wij werkzaam zijn in de bouw en techniek hebben wij bij SEQ. hier inmiddels bijna op dagelijkse basis mee te maken. 

Een succesvol kennismakingsgesprek: haal het beste uit jezelf

Een succesvol kennismakingsgesprek: haal het beste uit jezelf

Een kennismakingsgesprek is een belangrijk onderdeel van het sollicitatieproces. Een eerste indruk kan je maar één keer goed doen. We geven je de nodige tips om jouw kennismakingsgesprek tot een succes te maken! 

Vergroot jouw werkgeluk: 5 tips van SEQ.

Vergroot jouw werkgeluk: 5 tips van SEQ.

Om je vandaag een extra dosis werkgeluk te geven, delen we graag een aantal tips waarmee je jouw werkdag nog beter kunt maken.

Het succesverhaal van Jelle Jansen

Het succesverhaal van Jelle Jansen

Jelle Jansen is per 1 juni j.l. overgenomen door De Variabele, na een jaar daar gewerkt te hebben via SEQ. Hij deelt graag zijn verhaal met jullie.

Het belang van onboarding: een vliegende start!

Het belang van onboarding: een vliegende start!

Het aannemen van nieuwe medewerkers is een cruciale fase voor zowel werkgevers als werknemers. Een effectief onboardingsprogramma speelt een grote rol bij een vliegende start van nieuwe medewerkers in een organisatie.

Een carrière maken, is dat nog wel van deze tijd?

Een carrière maken, is dat nog wel van deze tijd?

In de koffiepauze, op kantoor, op de bouwplaats of tijdens een brainstormsessie in de technische ruimte, je hoort het vaak genoeg: “Een carrière maken, is dat nog wel van deze tijd?” Daar hebben wij eens over na gedacht! 

Slagen met een onvoldoende voor Nederlands?

Slagen met een onvoldoende voor Nederlands?

Volgens de Onderwijs Inspectie moet er een einde komen aan de mogelijkheid te slagen voor je eindexamen met een onvoldoende voor Nederlands. (bron: AD)
Dit zette me direct aan het denken. Ook ik ben iemand die soms moeite heeft met de zogenaamde straattaal en verengelsing.

Één ding is zeker: de bouw en technische sector staat nooit stil!

Één ding is zeker: de bouw en technische sector staat nooit stil!

De bouw- en technische sector staat niet stil! Dat is mij na meerdere jaren ervaring in de arbeidsbemiddeling in deze sectoren wel duidelijk geworden. SEQ. heeft een dagelijkse focus op het meerdere sectoren, zoals nieuwbouw, renovatie en installatietechniek. Waar één sector tegen ‘uitdagingen’ aanloopt, trekt een andere sector weer aan.

Meer informatie?

Neem dan contact op met onze arbeidsspecialisten.