De veranderende dynamiek in de bouw

De veranderende dynamiek in de bouw

rnNews.newsDetail.DatePublished rnNew39.new39Deaail.Daaeor4aa
rnNews.newsDetail.DateModified rnNew22.new22Depail.Dapeor11ap

In de afgelopen jaren hebben we een opvallende trend gezien: een aanzienlijk aantal ondernemers in diverse sectoren, waaronder de bouw, heeft besloten hun bedrijven te sluiten. Wat drijft deze trend en wat voor impact heeft dit op de bouwsector? Belangrijker nog, hoe kan SEQ., als detacheringsbureau in de bouw en techniek, ondersteuning bieden aan deze professionals tijdens deze periode van verandering?

De stoptrend in de zorg en bouw

Het afgelopen jaar hebben bijna 150.000 ondernemers hun bedrijf stopgezet, en tienduizenden meer dan in voorgaande jaren. Deze trend is het meest opvallend in de zorgsector, waar een stijging van 21 procent in het aantal stoppers werd waargenomen. Dit komt voort uit verschillende factoren, waaronder beleidsmaatregelen om schijnzelfstandigheid aan te pakken en de voorkeur te geven aan werknemers in loondienst.

In de bouwsector is een soortgelijk patroon zichtbaar. Na een periode van hoge vraag tijdens de coronapandemie, is de economische activiteit afgenomen. Hierbij spelen vergunningsproblemen en kostenstijgingen een rol, waardoor de bouw van nieuwe huizen beperkt blijft. Als gevolg hiervan is het aantal stoppers in de bouw met 19 procent gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar.

SEQ. en ondersteuning voor bouwprofessionals

In deze uitdagende tijden blijkt SEQ. een waardevolle partner voor hoogopgeleide professionals in de bouw en techniek te zijn. Hier zijn enkele manieren waarop SEQ. deze professionals kan ondersteunen:

1. Detachering en carrièrekansen

SEQ. heeft een uitgebreid netwerk van opdrachtgevers in de bouw- en techniek. Dit betekent dat professionals toegang hebben tot diverse carrièremogelijkheden en projecten die aansluiten bij hun expertise en ambities.

2. Loopbaanadvies en ontwikkeling

SEQ. biedt niet alleen werkgelegenheid, maar ook loopbaanadvies en ontwikkelingskansen. Bouwprofessionals kunnen hun vaardigheden aanscherpen en groeien in hun carrière met behulp van trainingen en ondersteuning.

3. Zekerheid en voordelen

Als zzp'er in de bouwsector kunnen financiële zaken complex zijn. SEQ. biedt professionals de zekerheid van een vast dienstverband, inclusief pensioenopbouw en arbeidsongeschiktheidsverzekering. Dit vermindert financiële zorgen en biedt stabiliteit.

4. Aanpassingsvermogen

In een veranderende economische omgeving is aanpassingsvermogen essentieel. SEQ. begrijpt de dynamiek van de bouwsector en kan professionals helpen bij het navigeren door deze veranderingen, of het nu gaat om verschuivingen in de vraag of nieuwe beleidsmaatregelen.

Het is belangrijk te benadrukken dat de keuze om als professional in de bouwsector te blijven werken niet beperkt hoeft te worden door externe factoren. Met de juiste ondersteuning en partnerschap kunnen professionals blijven groeien en gedijen, zelfs in uitdagende tijden zoals deze.

In deze tijd van veranderingen in de bouwsector is SEQ. er om professionals te ondersteunen en te helpen bij het bereiken van hun carrièredoelen. Samen kunnen we de uitdagingen aangaan en blijven bijdragen aan de groei en innovatie in de bouw- en technieksector. Meer weten? Neem gerust contact op, we kijken ernaar uit om kennis te maken!

 

Staat jouw baan er niet tusssen?

Wij helpen jou graag verder. Laat jouw gegevens achter en we nemen direct contact met jou op.

Meer informatie?

Neem dan contact op met onze arbeidsspecialisten.