De bouw en technische sector staat nooit stil

rnNews.newsDetail.DatePublished rnNew45.new45Deaail.Daaeor1aa
rnNews.newsDetail.DateModified rnNew25.new25Depail.Dape6or10ap
rnNews.newsDetail.Author Ruben van Duren

De bouw- en technische sector staat niet stil! Dat is mij na meerdere jaren ervaring in de arbeidsbemiddeling in deze sectoren wel duidelijk geworden. SEQ. heeft een dagelijkse focus op het meerdere sectoren, zoals nieuwbouw, renovatie en installatietechniek. Waar één sector tegen ‘uitdagingen’ aanloopt, trekt een andere sector weer aan.

Onze uitdaging is het vinden van de juiste kandidaten voor onze opdrachtgevers door het hele land. Natuurlijk zijn niet alle professionals bij elke opdrachtgever passend. Waar de ene organisatie vooral kijkt naar wat een medewerker wel kan, acht een ander bedrijf het noodzakelijk om een professional enkel te laten starten wanneer hij/zij plug-and-play is. Dit is voor onze consultants altijd weer een uitdaging, waarin wij vooral luisteren, doorvragen en meedenken. Kortom, partnerschap met de opdrachtgever.

In het verleden hoorde ik regelmatig dat de focussectoren van SEQ. niet innoverend en of zelfs ouderwets zijn. Hier ben ik het door de ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld (keten) samenwerkingen, prefabbouw en BIM niet mee eens.

Bij personeelsvraagstukken (relevant voor de dienstverlening van SEQ.) wordt er door veel bedrijven al anders gedacht. ‘Wat kan een professional wel’ staat vaker centraal dan is iemand plug-and-play. HR-afdelingen weten tegenwoordig dat de unieke kandidaat waarschijnlijk niet gevonden gaat worden. Onboardingsprogramma’s, dagelijkse begeleiding van een senior collega en opleidingen ondersteunen nieuwe collega’s in persoonlijke ontwikkeling.

Het is mooi dat de dienstverlening van SEQ. past bij deze ontwikkeling. Wij ondersteunen onze opdrachtgevers middels onze HR-cyclus gesprekken, waarbij de voortgang van de professional en de samenwerking besproken wordt. Een mooie basis om positieve onderwerpen en verbeteringen te bespreken.

Ik ben van mening dat de arbeidsmarkt een prachtige wereld is, waarbij creatief denken en betrouwbaarheid belangrijk zijn. Het anders denken, kansen zien en blijven aanpassen bevalt mij en mijn collega’s van SEQ. tot de dag van vandaag bijzonder goed.

Staat jouw baan er niet tusssen?

Wij helpen jou graag verder. Laat jouw gegevens achter en we nemen direct contact met jou op.

Meer informatie?

Neem dan contact op met onze arbeidsspecialisten.