De meerwaarde van assessments in de detacheringswereld

De meerwaarde van assessments in de detacheringswereld

Publicatiedatum 26 maart 2024
Wijzigingsdatum 18 juni 2024

Het juiste talent vinden en behouden

De wereld van detachering is door de krappe arbeidsmarkt flink veranderd. Snelheid in ons handelen is nog nooit zo belangrijk geweest en ik zie en hoor (bijna) dagelijks wat dit doet met de kwaliteit van dienstverlening.

Die verrekte snelheid creëren wij, collega detacheerders, met elkaar.  De euro’s staan op 1, de professional op 2 en kwaliteit maakt velen niet zoveel uit. Die staat op plekje 5 ofzo. Zolang er maar geplaatst wordt. Bij SEQ. vragen wij tegenwoordig commitment van de professional. Wij leveren kwaliteit, jij geeft ons tijd. In de wereld van detachering, waar het vinden en behouden van gekwalificeerd talent zo belangrijk is voor succes, kunnen assessments namelijk een hele belangrijke rol spelen. Het inzetten van deze assessments biedt zowel ons als professionals waardevolle inzichten die leiden tot betere matches en duurzame werkrelaties.

Objectieve inzichten van vaardigheden en competenties

Assessments stellen ons in staat om objectief de vaardigheden en competenties van professionals te evalueren. Dit helpt bij het realiseren van de juiste match tussen de vereisten van een specifieke functie en de capaciteiten van de professional. Of het nu gaat om technische expertise, communicatieve vaardigheden of leiderschapskwaliteiten, assessments bieden een gestructureerde manier om de geschiktheid van een professional te beoordelen.

Verhoging van de kwaliteit van plaatsingen

Vaardigheden zijn belangrijk bij een match en dat is een persoonlijke fit als professional bij een bedrijf ook! De juiste assessments kunnen ook informatie geven persoonlijkheidskenmerken en dus de culturele fit voor zowel de functie als het bedrijf. Dit resulteert in meer tevredenheid bij zowel de opdrachtgevers als de professional, wat op zijn beurt de reputatie van het detacheringsbedrijf versterkt.

Vermindering van risico's voor opdrachtgevers en professionals

Het is nooit leuk om achteraf te moeten zeggen dat de match niet ontstaan is. Iedereen heeft er maanden aandacht en tijd in zitten en het werkt gewoon niet. Vooraf kwaliteiten en verbeterpunten kennen helpt bij het verminderen van dit risico. Belangrijke note: het voorkomt het natuurlijk niet, maar het risico wordt, in onze ervaring, flink verminderd!

Ontwikkeling van talent

Assessments bieden niet alleen inzicht in de huidige capaciteiten van professionals, maar kunnen ook worden gebruikt als inzicht voor talentontwikkeling. Door de sterke en zwakke punten van professionals in kaart te brengen, kunnen wij gerichte training en begeleiding bieden om hun talent verder te ontwikkelen. Dit draagt niet alleen bij aan de groei van iemand, maar versterkt ook de positie van ons, als een partner die waarde toevoegt aan zowel opdrachtgevers als professionals.

Waarde toevoegen

Onze ervaring is dat het aanbieden van een professional met een assessment positief wordt ontvangen. Opdrachtgevers voelen een extra waarde in de samenwerking. Bovendien werken veel bedrijven nauwelijks met assessments of met partners die dit aanbieden. Met alle snelheid moet er op het laatste moment dan nog een test ingevlogen worden.

Kortom, assessments kunnen van hele grote waarde zijn in de wereld van detachering. Ze bieden ons de mogelijkheid om het juiste talent te vinden, de kwaliteit van plaatsingen te verbeteren, risico's te verminderen en talent te ontwikkelen. Door assessments strategisch in te zetten, kunnen detacheringsbureaus zich onderscheiden als betrouwbare partners die waarde toevoegen aan zowel opdrachtgevers als kandidaten.

SEQ. en assessments

Bij SEQ. werken we al langere tijd met assessments, niet alleen voor onze opdrachtgevers, maar ook voor onze eigen, interne collega’s. Dit doen we omdat we altijd streven naar een duurzame samenwerking. Om dit te doen zoeken wij naar de perfecte match en een assessment helpt ons om die nog meer weloverwogen te maken.

Wat voor assessments we aanbieden kan verschillen. Voor mensen die niet zeker wat de juiste volgende stap in hun carriere is, bieden wij het loopbaanassessment. Voor leidinggevende functies gebruiken wij een vaardigheden test, met een focus op leiderschap en management. Uiteraard hebben wij ook assessments waarmee wij aantonen of een medewerker geschikt is voor een rol, op basis daarvan kunnen wij opdrachtgevers adviseren bij het aannemen.

Spreekt jou dit aan? Op zoek naar een nieuwe uitdaging, maar weet je niet precies welke kant je op wil? Of zoekt jouw organisatie nieuwe collega’s, maar is het lastig om de juiste match te maken? SEQ. staat klaar voor jou! Neem contact met ons op, we maken graag kennis! 

De meerwaarde van assessments in de detacheringswereld

Staat jouw baan er niet tusssen?

Wij helpen jou graag verder. Laat jouw gegevens achter en we nemen direct contact met jou op.

Meer informatie?

Neem dan contact op met onze arbeidsspecialisten.