Blog
Voor elke uitdaging een flexibele oplossing

Voor elke uitdaging een flexibele oplossing

Werken in de bouw is aanpakken van uitdagingen. Bij elk project en elke dag weer. Wellicht is het daarom ook dat deze sector zo aantrekkelijk is voor zoveel mensen. Immers, wie houdt er niet van een goede uitdaging? Voor veel organisaties is één van de grootste uitdagingen het zekerstellen van continuïteit. In projecten en meer nog in medewerkers.

Zeker met de dynamiek en grilligheid van de huidige economie is het niet altijd eenvoudig om de voortgang vast te houden. Juist in de bouwsector speelt dit een enorme rol. De wisselende stroom van werk gecombineerd met het innovatieve karakter van de branche vraagt dan ook om flexibiliteit en professionaliteit.

Capaciteit en kennis
Meer dan ooit is het in de bouwsector van belang om actief en snel te kunnen reageren op de wisselende capaciteitsvraag. De vraag van morgen kan heel anders zijn dan de behoefte van vandaag. Het opbouwen van en beschikken over een flexibele schil biedt hierin de oplossing. Een schil van professionals die inzetbaar zijn op de momenten dat het nodig is én wanneer er behoefte is aan specialistische kennis.

Capaciteit zit immers niet alleen in kwantiteit, maar zeker ook in kwaliteit. Het tijdelijk of projectmatig aantrekken van medewerkers brengt specifieke kennis in uw organisatie. Waardevolle kennis die aansluit om de hedendaagse manier van bouwen en samenwerken.

Beter samenwerken
Die hedendaagse manier van bouwen is het antwoord op het organiseren van de vele uitdagingen die de bouw kent. Het ‘virtueel bouwen’, ook wel BIMMEN, heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot dé werkwijze binnen de bouwsector. Zonder twijfel de grootste en meest impactvolle innovatie die de branche de afgelopen jaren heeft gevormd.

BIM, Building Information Modeling, koppelt de vele partijen die betrokken zijn bij het bouwproces aan elkaar. Het systeem maakt het mogelijk relevante projectinformatie op te slaan, te beheren en te gebruiken. Alle partijen werken zo met dezelfde informatie. Ze zien wat er speelt en wat de volgende stap in het bouwproces is. Bouwen met BIM betekent dus beter samenwerken.

Beter bouwen
Echter, om BIM optimaal te laten werken zijn ervaren en goed opgeleide BIMspecialisten en professionals nodig. En die zijn binnen handbereik. Bij SEQ begrijpen we namelijk wat BIM betekent en nodig heeft. Als specialist in werving, selectie en detachering van ervaren BIM specialisten en hoger opgeleide professionals hebben wij alles in huis om elk bouwproces te stroomlijnen.

Onze unieke HR oplossingen sluiten naadloos aan op de behoefte van de bouwsector. Daarbij zijn capaciteit, flexibiliteit en kwaliteit onze speerpunten. Wij selecteren de meest ervaren kandidaten met de beste BIM expertise en brengen ze onder waar ze werkelijk bijdragen en van betekenis zijn. Tijdelijk of voor een langere periode.

Bij SEQ houden we van uitdagingen. Wij gaan we ze graag aan met een altijd passende oplossing. Vanuit onze expertise begeleiden we daarom ook de implementatie en verdere uitwerking van BIM methodiek binnen organisatie. Daarbij dragen we ook de bouwstenen aan voor een succesvolle BIM ervaring, zoals gedegen apparatuur en betrouwbare software. SEQ als totaaloplossing dus.

Bart-Jan Gardebroek
Algemeen directeur

13 mei 2014
Menu